Oil Quality Sensor (OQS) toepasbaar in alle applicaties en olie soorten. Waar olie het levensbloed van de installatie is. Voorkom downtime van Equipment.
 

10ppm nauwkeurig, dé nieuwe Oil Quality Sensor

Verbeterde gevoeligheid

De verbeterde techniek van de Oil Quality Sensor heeft als gevolg dat de degradatie gevoeligheid van de olieconditie op 10ppm nauwkeurig is. De nieuwe generatie real time olieconditie bewakingssensor biedt aanzienlijk verbeterde prestaties en flexibiliteit. Waardoor de voordelen van real-time inzicht in de olieconditie van equipment zullen toenemen en een verlaging van de bedrijfskosten mogelijk maken.

Oil Quality Sensor op 10ppm nauwkeurig

De olieconditie is continu in real time te analyseren met een detectie gevoeligheid van 0,001% (10 ppm nauwkeurig) voor olie toestandsveranderingen. De sensor werkt in elk type olie (bijv. motor, gearbox, hydrauliek en isolatie) en detecteert de kleinste conditieverandering; ongeacht de oorzaak (slijtage en/of vervuiling). Een nauwkeurige conditie van de olie wordt continu gerapporteerd als eenvoudig indicator. Deze indicator kan worden weergegeven op bestaande apparatuur (PLC, IOT gateways) of met behulp van onze displays.

De meetwaarden zijn van de hoogste kwaliteit en integriteit, wat een ongeëvenaard inzicht geeft in de status van je equipment. Dit maakt een trending van de olieconditie mogelijk, met als doel de levensduur van de olie te bepalen. Wat niet alleen het olieverbruik en -afval zal verminderen maar ook de onderhoudsintervallen verlengen zonder risico’s. Deze voordelen zullen uiteindelijk een positive bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat. Het uitvoeren van gepland voorspellend onderhoud door het tijdig signaleren van potentiële problemen, verhoogt de inzetbaarheid van de equipment.

Ontwikkeling en toepassingen

Oil Quality Sensor (OQS)
Oil Quality Sensor (OQS)

De ontwikkeling is de opeenstapeling van meerdere jaren ervaring en technologische ontwikkelingen. De feedback van klanten en de vraag naar het nog nauwkeuriger kunnen meten. De nieuwe sensor stelt gebruikers in staat om meer rendement te halen uit de investering. Door de brede inzetbaarheid tegen aantrekkelijke prijs in elke toepassing. Of het nu een van de grootste scheepsmotoren gaat of hoog-volume automotive toepassing betreft, alles is mogelijk. De ervaring leert dat equipment eigenaren die olieconditie bewaking gebruiken hun bedrijfskosten aanzienlijk kunnen verlagen. En een positieve bijdrage leveren aan het verlagen van de Co2 footprint door het olieverbruik met wel 30% te verlagen”.

De Oil Quality Sensor kan achteraf worden gemonteerd op alle apparatuur, in elke omgeving en werkt continu zonder onderhoud.