Oil Quality Sensor (OQS) toepasbaar in alle applicaties en olie soorten. Waar olie het levensbloed van de installatie is. Voorkom downtime van Equipment.
 

Hogere beschikbaarheid equipment met data gedreven onderhoud

Waarom data gedreven onderhoud

De vraag naar een hogere beschikbaarheid van equipment is in alle industrieën is toegenomen. De veroudering van equipment en de mogelijke problemen en ongeplande stilstanden zijn een groot aandachtspunt. Door kostbaar preventief onderhoud uit te voeren is dit risico deels weg te nemen. Echter brengt dit veel operationele uitdagingen met zich mee en soms ziet men alsnog onderhoudsactiviteiten over het hoofd. Al met al een dure en arbeidsintensieve methode, welke de beschikbaarheid niet eens verbeterd.

Ontwikkeling van onderhoud

Service Engineer
Service engineer op lokatie

Vaak voerde men het onderhoud uit nadat er een storing of een stilstand had plaatsgevonden. De “normale” onderhoudsactiviteiten raakten verstoord en schade aan equipment nam toe. Binnen de olie en gas industrie zijn er nu voorspellende onderhouds technologieën om problemen voorafgaand aan een storing te voorkomen. Dankzij realtime bewaking van equipment en centraal toezicht is de status van equipment continue beschikbaar. Zo kunnen de operatoren van een afgelegen boorput beschikken over gegevens die nodig is om langdurige stilstand te voorkomen. Wat ook weer resulteert in een maximale productiviteit.

Hogere beschikbaarheid

Stilstand is het duurst voor de olie-industrie als het onverwacht is, en 92% van de stilstanden zijn ongepland. Deze ongeplande stilstanden kosten de olie- en gasbedrijven gemiddeld 42 miljoen dollar per jaar en door over te stappen op data-gedreven onderhoud schema’s konden operators tot 36% minder ongeplande stilstand verwachten, en een gemiddelde verbetering van 17 miljoen dollar in het eindresultaat.

Waar olieconditie monitoring toepassen

De olieconditie bewakingssystemen zijn geschikt voor gebruik in alle applicaties, van versnellingsbakken op grote pompinstallaties, tot hydraulische systemen en motoren. Olieconditie monitoring is zeer zeker niet beperkt tot de olie en gas industrie. Het monitoren van de real-time olieconditie van kritische equipment betekent dat operators onmiddellijk een waarschuwing krijgen voor een dreigende storing in de equipment. Hierdoor is het onderhoud op het optimale moment te plannen, waardoor de stilstandtijd op de locatie tot een minimum is beperkt. De betrouwbaarheid van de apparatuur blijft behouden en de totale bedrijfskosten verlaagd.